Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Коплище

Дата: 26.06.2016 11:21
Кількість переглядів: 11588

        Каменаха, Коплище, Голубе озеро – ці слова уособлюють улюблене місце відпочинку багатьох людей, що розташоване у мальовничому куточку неподалік селища Клесів. Це озеро створене людиною, колись тут видобували граніт. В 60-х роках роботи припинились і кар`єр наповнився неповторного кольору смарагдовою водою. Згодом, штучне озеро стало улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів. Неначе коштовний камінь воно загубилось серед високих сосен. Це озеро повне таємниць. Прозора вода, крізь яку видно каміння, створює ілюзію, що дно близько, та насправді глибина сягає 60 м.

Більше 50 років цей рукотворний шедевр дарує людям радість відпочинку в спекотливі літні дні. Довгий час тут відпочивали «дикарями»  та кілька років тому ДП Клесівський лісгосп провів роботи по окультуренню території озера. Відпочинок став цивілізованим і комфортним. Та, на жаль, через відсутність екологічної культури в людей, зона відпочинку перетворилась на звалище, кучугури сміття, бруд, зруйновані альтанки. Людям «важко» скласти в пакет залишки свого пікніка та викинути у контейнер, а зламані альтанки – це просто вандалізм. Результат такого ставлення: 2 роки Коплище мало непривабливий вигляд. У людей, що працювали над благоустроєм Коплища опустились руки.

Цьогоріч, небайдужі громадяни, в тому числі учні школи прибрали сміття на території озера і за проханням голови селищної ради Гриника В.Ф. ДП Клесівський лісгосп зробив ще одну спробу привести нашу «перлинку» до ладу. Зроблені нові альтанки із брусу, а не з дощок як раніше, висипана дорога, зроблений об`їзд щоб пил від руху транспорту не заважав відпочиваючим, частково обладнані дитячий та спортивний майданчики. Роботи по благоустрою триватимуть і надалі, у організаторів великі плани.

Потреба людини у відпочинку існуватиме завжди, тому давайте цінувати створене для нас, не пошкоджувати дерев`яні споруди, не псувати їх написами та різьбою, прибирати за собою сміття, залишати його в спеціально відведених місцях, адже на будівництво та утримання рекреаційної зони витрачаються чималі кошти, та й кожен з нас приїздить відпочивати не останній раз, тож варто подбати щоб і наступного разу в зоні відпочинку було чисто, затишно та приємно.

Селищний голова, ДП Клесівський лісгосп звертаються до небайдужих людей із пропозицією до співпраці щодо облаштування території Коплища.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь