Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

У бібліотеці смт.Клесів показали презентацію та книжкову виставку до 100-річчя від дня народження української поетеси, драматурга, прозаїка Л.В. Забашти.

Дата: 05.02.2018 11:53
Кількість переглядів: 1270

Фото без опису

 

У Публічній бібліотеці смт.Клесів 2 лютого провели мультимедійну презентацію «Любов Забашта – сторінки життя» та оформлено книжкову  поличку до 100 – річчя від дня народження Любові Забашти.

А якщо дійде пісня хоч одната

 До вас, нащадки, в радості, в привіті,

 Як серця незрадливого луна

То, значить, я жила немарно в світі.

 Ці слова Марусі Чурай з фінальної картини драматичної поеми Любові Забашти "Дівчина з легенди" визначають ідеал творчості самої авторки твору, ідеал, якого вона прагнула все своє творче життя, намагаючись, щоб ні одного бездумного рядка, ні однієї мислі неживої, ні одного невистражданого слова... не вийшло з-під її пера.

Людське серце зігрівали її вірші, не одне покоління зачитувалося ними, зачаровувалися її піснями. Особливо вдавалася поетесі лірика .Одна за одною білими лелеками   вилітати у світ збірки поезії та прози Любові Забашти. У її творчому доробку - близько трьох десятків поетичних та прозових книг. З - поміж них - збірки поезій "Квіт папороті", "Гніздо голубки", "Пісня і хліб", п'єси "Весілля в Тернах", "Кам'яні потоки", драматичні поеми "Тернова доля", "Дівчина з легенди", "Роксолана", роман "Крилаті мої кораблі", повість "Будинок мого дитинства", збірка вокальних творів на слова поетеси "Вербиченька", повість "Спалення мадонни", книги для дітей "Паляниця білолиця", "Коли я виросту", "Дощик і веселка", "Пісня зеленого лісу. В серці Забашти була якась гармонія світ дітей із світом дорослих. Її твори «Бобри-будівники», «Зубри й олень», «Жайвір», «Сойчині комори», «Шишкарі», «Лебеділи лебідоньки», «Лелеки», «Гуси», і навіть малий «Чижик» відкривають малюкам свої великі таємниці.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Валентина Кухновець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь