A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

У бібліотеці смт.Клесів показали презентацію та книжкову виставку до 100-річчя від дня народження української поетеси, драматурга, прозаїка Л.В. Забашти.

Дата: 05.02.2018 11:53
Кількість переглядів: 1248

Фото без опису

 

У Публічній бібліотеці смт.Клесів 2 лютого провели мультимедійну презентацію «Любов Забашта – сторінки життя» та оформлено книжкову  поличку до 100 – річчя від дня народження Любові Забашти.

А якщо дійде пісня хоч одната

 До вас, нащадки, в радості, в привіті,

 Як серця незрадливого луна

То, значить, я жила немарно в світі.

 Ці слова Марусі Чурай з фінальної картини драматичної поеми Любові Забашти "Дівчина з легенди" визначають ідеал творчості самої авторки твору, ідеал, якого вона прагнула все своє творче життя, намагаючись, щоб ні одного бездумного рядка, ні однієї мислі неживої, ні одного невистражданого слова... не вийшло з-під її пера.

Людське серце зігрівали її вірші, не одне покоління зачитувалося ними, зачаровувалися її піснями. Особливо вдавалася поетесі лірика .Одна за одною білими лелеками   вилітати у світ збірки поезії та прози Любові Забашти. У її творчому доробку - близько трьох десятків поетичних та прозових книг. З - поміж них - збірки поезій "Квіт папороті", "Гніздо голубки", "Пісня і хліб", п'єси "Весілля в Тернах", "Кам'яні потоки", драматичні поеми "Тернова доля", "Дівчина з легенди", "Роксолана", роман "Крилаті мої кораблі", повість "Будинок мого дитинства", збірка вокальних творів на слова поетеси "Вербиченька", повість "Спалення мадонни", книги для дітей "Паляниця білолиця", "Коли я виросту", "Дощик і веселка", "Пісня зеленого лісу. В серці Забашти була якась гармонія світ дітей із світом дорослих. Її твори «Бобри-будівники», «Зубри й олень», «Жайвір», «Сойчині комори», «Шишкарі», «Лебеділи лебідоньки», «Лелеки», «Гуси», і навіть малий «Чижик» відкривають малюкам свої великі таємниці.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Валентина Кухновець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь