A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Справжня музика здатна змінити світ

Дата: 03.06.2016 15:06
Кількість переглядів: 1338

        Великий композитор Людвіг ван Бетховен сказав, що основним завданням музики є висікання вогню у людських серцях. Його й запалили в серцях присутніх вихованці та педагоги Клесівської дитячої музичної школи під час свого звітного концерту, що відбувся минулої неділі в Будинку культури селища Клесів. Переповнений зал то вражено стихав, то зривався аплодисментами під час виступів талановитих дітей і їх наставників.

        Класичні твори, українські народні пісні, танці, різноманітні композиції – все було їм під силу. Один номер змінювався іншим, хвилювалися діти та педагоги, хвилювалися батьки, рідні та друзі, які прийшли підтримати юних артистів. Та професійне виконання і вроджений артистизм усіх без винятку учасників захоплюючого дійства переконали, що Клесівській громаді є ким пишатися. Хор учнів, танцювальний колектив джаз бенд, вокальний та ансамблі скрипалів старших і молодших класів, баяністів, мікс бенд молодших і старших класів, вокальне тріо викладачів, солісти різних вікових груп показали справжню майстерність. І це не просто слова. Адже нещодавно Клесівська дитяча музична школа виборола три других місця на Всеукраїнському конкурсі «Музичний Олімп», що проходив у м. Вінниця, має відзнаки і в обласному огляді-конкурсі серед учнів та вчителів шкіл естетичного виховання. Велика заслуга в цьому творчого колективу, який очолює Володимир Грищук.

        Познайомившись ближче з педагогами, зрозуміла в чому секрет їх успіху. Це – колектив однодумців, справжніх ентузіастів, професіоналів, об’єднаних великою любов’ю до музики і до своїх вихованців. Вони підтримують один одного в усьому, допомагають і радіють успіхам. Ірина Головня насправді дуже скромна жінка, але її учні справжні віртуози на сцені. Не поступаються майстерністю викладання й Олександра Головня, Юлія Симончук, Ольга Романчук, Віктор Сапожко, Олена Соломка, Іван Симончук, Валерій Куліков, Юрій Ворон…

        Заступник голови Клесівської об’єднаної громади Тетяна Коханевич, щиро привітавши присутніх зі святом Миколи Чудотворця, зауважила, що йдучи на концерт, теж хвилювалась, але дарма.

        - Я горда тим, що в нашій громаді є такий заклад, - наголосила Тетяна Михайлівна. - Ви достойні виступати не тільки на селищній сцені, а й на великих сценах країни та за її межами. Тож, шановні викладачі, насамперед хочу щиро подякувати вам за те, що ви з любов’ю до своєї праці передали знання, якими володієте, юним обдаруванням, а діткам – за те, що свій вільний від навчання час тратите на заняття музикою, розвиваєте талант, дарований Богом. Особлива дяка батькам за підтримку й розуміння, що дають можливість хлопчикам і дівчаткам всебічно розвиватися.

        Тетяна Коханевич зауважила, що їй випала велика честь вручити нагороди за перемоги на Всеукраїнському конкурсі «Музичний Олімп» і дітям, і викладачам. Так, подяку голови ГО «Єднаємо серця» м. Вінниця за активну участь, професійну плідну діяльність, самовіддану творчу працю та особистий внесок у розвиток української культури та виховання підростаючого покоління на засадах загальнолюдських цінностей отримала педагог Ірина Головня. Дипломи за 2 місця вручила ансамблю мікс бенд, тріо у складі Вікторії Глабець, Віктора Сапожка та Валерія Кулікова, солістці Тамарі Омельковець.

        Відзначила переможців всеукраїнського конкурсу та обласного огляду-конкурсу серед учнів та вчителів шкіл естетичного виховання і Клесівська селищна рада. Так, відповідно до розпорядження селищного голови № 40 від 18 травня Тетяна Коханевич вручила грамоти та цінні подарунки Тамарі Омельковець, Вікторії Глабець, Наталії Васільєвій, Богдані Гаврилюк, Анні Могилевській, Анні Ковальчук, Михайлу Вавілову, Владиславу Опальку, Маргариті Царук, Юлії Царук. Зазначила також, що педагоги отримають премію, а заклад – ноутбук, про що попіклувались Клесівська селищна рада, її депутатський корпус. Адміністрація музичної школи нагородила подяками кращих учнів та активістів. Випускники отримали свідоцтва про закінчення закладу.

        Начальник відділу культури та туризму РДА Едуард Раковець передав вітання колективу учнів та педагогів від голови РДА Ярослава Яковчука та вручив грамоти облдержадміністрації та управління культури й туризму переможцям обласного огляду-конкурсу серед учнів та вчителів шкіл естетичного виховання Тамарі Омельковець (фортепіано) та викладацькому інструментальному ансамблю Клесівської дитячої музичної школи, керівник Іван Симончук.

        Свято закінчилося оваціями артистам, які обрали для себе справжню музику, а не віртуальний світ комп’ютера. Віриться, що серед них є ті, для кого вона стане професією, справою їх життя. Бо впевнені, що музика може змінити світ. От і думають директор школи і Клесівська селищна рада, як створити їм найкращі умови для навчання. Адже в колективі, на жаль, проблем вистачає. Одна з них – необхідність термінового ремонту даху приміщення. Тетяна Коханевич, добре знаючи потреби музичного закладу, запевнила, що незабаром його відремонтують. Турбується селищна рада і про діток із населених пунктів Селищенської сільської ради, які відвідують філіал Клесівської ДМШ у Вирах. Якщо вона не надасть субвенції Клесівській селищній раді, не буде чим виплачувати заробітну плату викладачам, тоді доведеться відрахувати цих учнів. А вони такі ж талановиті, і педагоги насправді переймаються їх долею. Пообіцяв посприяти у вирішенні цієї проблеми й Едуард Раковець.

        Директор закладу Володимир Грищук показав невелике, але затишне приміщення музичної школи. Повідав, що місця для занять не вистачає. Особливо гостро ця проблема постає, коли потрібно проводити звітні концерти. Адже актова зала дуже маленька, не вміщує всіх охочих подивитись на виступи дітей. А щоб проводити їх, наприклад, у Будинку культури, необхідно перевозити туди величезну кількість інструментів. Володимир Йосипович зауважив також, що і в його кабінеті проходять уроки скрипалів.

        Але попри все на досягнення колективу це не впливає, а лише загартовує й засвідчує про те, що досягати успіху можна в будь-яких умовах, якщо за справу беруться справжні професіонали й ентузіасти, які вже прославили на всю Україну і Клесівську дитячу музичну школу, і громаду, і район.

Світлана ЛЯШКО.

Більше відео з концерту ви можете переглянути на youtube каналі Клесівської об'днаної територіальної громади тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь