A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Клесівська ОТГ підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)

Дата: 13.10.2018 14:45
Кількість переглядів: 1358

 

Клесівська селищна рада підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної програми "Громада, дружня до дітей та молоді".

Участь у підписанні взяли: зі сторони Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні – керівник проектів соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні Наталія Бородчук та селищний голова Василь Гриник – зі сторони Клесівської громади.

Клесівська ОТГ увійшла до першої когорти муніципалітетів, які є лідерами у впровадженні ініціативи та отримують технічну підтримку ЮНІСЕФ. Загалом про намір приєднатися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ заявили більше 160 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України.

Наталія Бородчук, керівник проектів соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні зазначила:“Сьогодні підписання меморандуму відбувається в молодій громаді, яка всього за 2 роки встигла втілити чимало проектів. Ми впевнені, що участь у реалізації ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді” сприятиме також і захисту прав дітей і молоді в громаді, а ЮНІСЕФ завжди сприятиме цьому”.

Василь Гриник, Клесівський селищний голова, зауважив: "Для нас велика честь потрапити до переліку лідерів ініціативи ЮНІСЕФ. У нашій громаді чимало проблем, проте ми прагнемо вирішувати їх та створювати необхідні умови для розвитку та проживання молоді. Впевнені, що вдасться об'єднати зусилля усіх зацікавлених сторін для такої високої мети".

Меморандум окреслює порядок участі міста у глобальній Ініціативі та передбачає надання організаційної і технічної допомоги зі сторони ЮНІСЕФ. Підписання документу є першим кроком до отримання офіційного статусу "Громада, дружня до дітей та молоді" та підтверджує зобов'язання громади створити більш сприятливе середовище для розвитку дітей і молоді.

Процес здобуття статусу "Громади, дружньої до дітей та молоді" має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах. Першим етапом є проведення аналізу становища дітей та молоді у громаді. Далі громада зобов'язується розробити та прийняти план дій, який сприятиме створенню чистого, безпечного та комфортного середовища для цих груп населення. Муніципалітет також повинен забезпечити ресурси для виконання прийнятого плану, після впровадження якого громада пройде через процес незалежної оцінки. В разі його успішного виконання – отримає статус “Громади, дружньої до дітей та молоді”.

Отже, далі основним завданням громади є прийняття та реалізація плану дій, який нині розробляється спеціалістами селищної ради.

Як у Клесівській громаді долали перші сходинки до отримання офіційного статусу "Громада, дружня до дітей та молоді" можна ознайомитися у попередніх публікаціях: 

Клесівська ОТГ братиме участь у проект ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» 

У Клесові відбулася зустріч з представниками проекту «Громада, дружня до дітей та молоді» 

Представники Клесівської ОТГ відвідали конференцію «Розвиток системи муніципалітетів, дружніх до дітей та молоді» 

Створення Дитячої дорадчої ради у Клесівській громаді 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь