A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Новини з сесійної зали

Дата: 17.05.2019 19:18
Кількість переглядів: 1633

 

14 травня 2019 року відбулася п’ятдесят восьма позачергова сесія Клесівської селищної ради. Участь у роботі сесії взяли 18 депутатів, селищний голова, заступник селищного голови, старости с.Карпилівка, с.Карасин та працівники апарату селищної ради.

Перед затвердженням порядку денного, учасниками ініціативи «Zero Waste School & Clean Forest»  з Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів було представлено до уваги присутніх ідеї щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ на території громади та план їх втілення. Учасники акції звернулися до депутатів ради із проханням поширити інформацію на їх виборчих округах з метою залучення якнайбільшої кількості населення.

Далі, після затвердження порядку денного та регламенту роботи, перейшли безпосередньо до розгляду питань. Першим заслухали доповідь начальника фінансового відділу Катерини Бондар про зміни у структурі та штатному розписі  виконавчого апарату  Клесівської селищної ради Сарненського району Рівненської  області на 2019 рік.  Під час  голосування депутати Олександр Вагнер та Сергій Шерстюк утрималися, та рішення було прийнято більшістю голосів. Отож, у зв’язку зі створенням у Клесівській селищній раді Служби у справах дітей у кількості 2-ох штатних одиниць (Рішенння №1934 від 29.03.2019 року), було вилучено одну штатну одиницю з відділу освіти, культури, молоді та спорту і одну – з відділу організаційного забезпечення та адміністративно-господарської діяльності, тобто загальна штатна чисельність апарату не збільшилася  і становить 40 штатних одиниць.

Схвалили штатний розпис і комунальної  установи «Інклюзивно -ресурсний центр» у кількості 6,5 штатних одиниць, а саме: 6 педагогічних працівників та прибиральник службових приміщень(0,5 ставки). Одним з наступних прийняли рішення Про надання в оренду частину приміщень КНП «Центр надання первинної медико-санітарної допомоги».  Зокрема, мова йшла про передачу частини приміщень, що раніше були надані в оренду КНП «Клесівська районна лікарня», в користування Інклюзивно-ресурсного центу. Дозвіл для останнього надано на 2 роки та 11 місяців.

Начальник фінансового відділу  доповідала також про внесення змін до селищного бюджету на 2019 рік.  Депутати прийняли рішення про спрямування коштів на придбання: причіпу для ДП «Клесівсервіс; перфоратора, болгарки та відеокамери для Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею; лаків та фарби для здійснення поточних ремонтів у закладах освіти; спецодягу для пожежної команди, подарунків для випускників дитячих дошкільних навчальних закладів громади, а також для надання субвенції на придбання паливо-матильних матеріалів Сарненського районного сектору ГУ ДСНС в Рівненській області(ДПРЧ-8, ДПРЗ-5); оплату послуг буріння свердловини для амбулаторії с.Карпилівка; поточний ремонт системи опалення КНП «Клесівська районна лікарня» та інше.

Окрім цього, внесли зміни до Плану соціально-економічного розвитку з метою приведення у відповідність проектних заявок до назв заходів, що фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. А до Плану діяльності  з підготовки  проектів регуляторних актів  Клесівської селищної ради додали пункт 8, яким передбачено затвердження Положення про оренду елементів  благоустрою  селища для розміщення  пересувних тимчасових споруд  для дрібно-роздрібної торгівлі та надання   послуг  у  сфері  розваг. Проте, саме Положення знаходиться на стадії розробки.

А також, шляхом внесення змін до Положення про старосту, надано повноваження старостам на території відповідного старостинського округу складати акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї для призначення (відновлення) державних соціальних виплат, субсидій та засвідчувати їх підписом і печаткою.

 Депутати затвердили перелік природоохоронних заходів на території громади, що фінансуватимуться з Клесівського селищного природоохоронного фонду: 1)придбання контейнерів для збору пластикової тари; 2)реконструкція очисних споруд продуктивністю 600 м куб/доб по вул.Вишнева в смт.Клесів.

Про передачу основних засобів з метою здійснення їх подальшої експлуатації доповідав головний спеціаліст відділу юридичного, кадрового забезпечення та мобілізаційної  роботи Андрій Ведров. Відтак, на баланс комунального підприємства «Клесівводоканал» було передано для здійснення належного догляду та обслуговування дитячий майданчик «Вікінг», 4 ковані лавки та 2 пам’ятники воїнам-інтернаціоналістам. А дочірнє підприємство «Клесівсервіс» отримало в користування від КП «Клесівводокал» бензопилу та мотокосу.

Відповідно до граматичних аспектів перекладу іноземних прізвищ було змінено назву вулиці Тітова в смт.Клесів на Титова.

Розглянули також ряд земельних питань.

Детальніше з усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися на нашому сайті в розділі «Рішення, протоколи сесії Клесівської селищної ради».  

 


Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь