A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Культурно-мистецький досвід громад Рівненщини тепер висвітлено в креативному каталозі

Дата: 23.10.2020 15:20
Кількість переглядів: 313

15 жовтня 2020 року в м.Рівне відбувся фінальний форум в рамках проєкту «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини»  від Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України за підтримки Українського культурного фонду, на якому підписали меморандум про співпрацю між працівниками галузі культури громад Рівненщини. Від Клесівської селищної ради  в проєкті брала участь директорка МБК смт. Клесів Наталія Бенцал.  На заході було презентовано креативний каталог громад культурних та мистецьких об’єктів Рівненщини, для створення якого творча команда проєкту протягом півріччя вивчала досвід у сфері культури та громад Рівненщини, відвідавши культурні інституції різних напрямків міста Рівного, Радивилівської, Демидівської та Гощанської громад.  У виданні зібрано близько 60 коротких історій про митців, творчі колективи, культурні інституції, культурно-мистецькі надбання громад Рівненщини.

   На сторінках каталогу висвітлена інформація зі світлинами і про культурні надбання Клесівської селищної територіальної громади, опис якої підготував творчий колектив Клесівського міського будинку культури. Тепер широкому загалу буде відомо про традиційний фестиваль «Вифлиємська стайня в ніч Різдва», який проводиться у другій декаді січня в селищі Клесів. Поціновувачам декоративно-прикладного мистецтва буде цікава інформація про майстриню Ольгу Шепетко, яка володіє різними техніками та творить рукотворні дива. Гастрономічною цікавинкою для креативного каталогу став давній рецепт вареників, що має назву «Мукавиці по-карпилівськи».

   Учасники даного проекту навчились популяризувати культурні надбання своїх громад, а випуск креативного каталогу посприяє їхній додатковій промоції та проінформує про культурне життя сусідніх громад Рівненщини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь