Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

У Клесівській громаді відзначили День захисників і захисниць

Дата: 15.10.2021 12:16
Кількість переглядів: 466

 

Вітання з нагоди Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, річниці створення Української повстанської армії та релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці лунали 14 жовтня зі сцени в парковій зоні селища Клесів.

Найкращі побажання, слова щирої вдячності висловили у своїх виступах Клесівський селищний голова Віктор Буйний та начальник Сарненського районного територіального центру комплектування, майор Тарас Павлюк.

А почесне право підняти Державний Прапор України надали ветеранові АТО Володимирові Гавці. Хвилиною мовчання присутні пом’янули героїв УПА, визволителів років Другої світової війни, героїв Небесної Сотні та Антитерористичної операції.

Під час урочистостей селищний голова та представники Клесівського пластового осередку помістили у Капсулу часу перенесені послання, що їх лишили жителі громади на жовто-блакитному стязі під час проведення в серпні цього року патріотичного маратону «Вільні та єдині». Відкрити Капсулу планують через 20 років – на святкуванні 50-ої річниці Незалежності України. Зберігати запечатану гільзу довірили Клесівському пластовому осередку.

В рамках заходу відбулося нагородження учасників благодійного забігу, який відбувся до початку урочистостей. Найшвидше подолали маршрут Микола Зіньков – 7 хв., Ігор Нетецький – 8 хв., Максим Кальчишин – 9 хв. До слова, учасниками благодійної акції стали 47 жителів громади віком від 14 до 60 років. Та головною метою забігу були не медалі, а добра справа. Адже зібрані кошти передали родині, в якій маленька дитинка потребує дороговартісного лікування. Не даремно ж кажуть: З миру по нитці – голому сорочка!

Патріотичну атмосферу заходу підсилили тематичні виступи аматорів сцени Клесівського міського будинку культури та клубу с.Клесів.

По завершенню урочистостей учасники заходу пішою ходою рушили на Братське кладовище. Там, серед меморіальних знаків, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про воїнів, які загинули за мир і спокій на рідній  землі в різні часи. З особливою шаною згадуємо про сучасних юних земляків Сергія Баранова-Орла та Ярослава Куришко, які віддали життя в боротьбі за Незалежність України на східних кордонах. Вічна пам’ять і пошана Героям України!

Нехай в кожному з нас живе любов до України, а народна повага і підтримка надають українським воїнам сил у благородній справі – захисту єдності України, встановленні миру та спокою на рідній землі!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь