A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

На громадських слуханнях розглядали проєкт генерального плану, плану зонування територій та СЕО смт Клесів

Дата: 02.11.2021 13:41
Кількість переглядів: 511

 

29 жовтня в залі засідань Клесівської селищної ради відбулися громадські  слухання щодо розгляду генерального плану, плану зонування територій та СЕО смт Клесів. Представила нову мапу селища Надія Грицкевич - головний спеціаліст відділу економіки, інвестицій, інфраструктури, житлово-комунального господарства, комунальної власності, містобудування та архітектури.

Нова містобудівна документація  розроблялася ФОП Назаренко К.Ю., підставою для розроблення містобудівної документації є рішення сесії Клесівської селищної ради від 31 серпня 2018 р.  за №1555.

Генеральний план є безстроковим. Зміни в нього можуть вноситися не частіше ніж 1 раз в 5 років.

Новий генплан розробляється у зв’язку з тим, що попередньо розроблена містобудівна документація частково втратила актуальність, а також у зв’язку з необхідністю отримання в користування органами місцевого самоврядування містобудівної документації, яка б дала можливість приймати управлінські рішення щодо розміщення нових територій для житлової забудови, впорядкування нових територій, а також забезпечити сталий розвиток населеного пункту, визначивши черговість розміщення нової житлової забудови, покращення культурно-побутового обслуговування населення та існуючого функціонального зонування території, удосконалення вулично-дорожньої мережі, забезпечення формування повноцінного життєвого середовища.

Згідно проекту передбачено розширення меж населеного пункту. Запропоновано збільшити площу населеного пункту шляхом включення до меж смт Клесів територій  лісового господарства згідно схеми перспективного використання земель, яка розроблена ДП «Рівненським науково-дослідним та проектним інститутом землеустрою» у 2014 році. На даний час площа села складає 630,96 га. Проектна площа смт Клесів  складе 904,87 га.

В межі населених пунктів включені території:

-        3 хутори, що входять по факту в с. Клесів (Сосновське);

-        С-ще Завереччя

-        3 нові великі масиви:

•        В Пн напрямку в сторону с. Пугач -  там розміщується переважно житлова забудова, також є 3 проектні дитячі майданчики, 3 магазин змішаних товарів, ДНЗ-початкова школа та культова будівля.

•        В Пд Сх напрямку, поблизу ТОВ «Технобуд» - заплановано стоянку для вантажного автотранспорту, 2 дитячі майданчики, виробничу територію, магазин змішаних товарів та залізничний переїзд, що дасть змогу розвантажити існуючу дорогу з існуючим переїздом.

•        В Пн Сх напрямку – масив торф´яний  на якому запроектована виробнича територія.

Також внесено територію, що знаходиться за 5-ти поверховими будинками по вул. Мічуріна із проектуванням на них (згідно бажання власника) житлового комплексу з 10 багатоквартирними будинками.

Генеральним планом населеного пункту передбачено нові території для громадської забудови, житлової сельбищної забудови, житлової багатокартирної забудови, яка проектним рішенням розміщується на вільних від забудови територіях на площі орієнтовно 170 га.

Територія нової житлової забудови планується розвивати, в основному, в північно-західному та південно-східному напрямку. На розрахунковий етап території нової житлової забудови формуються кварталами садибної забудови з об’єктами культурно-побутового обслуговування

В ході розгляду плану прозвучала низка запитань щодо розміщення дитячих майданчиків, зелених зон, кількості передбачених земелних ділянок для будівництва тощо. Запитувачі отримали вичерпні відповіді на усі питання від спеціаліста Надії Грицкевич та співдоповідача – селищного голови Віктора Буйного.

Наступним кроком стане представлення проєкту містобудівної документації на засіданні архітектурно-містобудівної ради при відділі архітектури та містобудування управління житлово-комунального господарства, господарства, транспорту, містобудування, архітектури та управління комунальною власністю Сарненської міської ради. 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь