A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

День села - родинне свято

Дата: 17.01.2022 15:24
Кількість переглядів: 220

 

Перша відома згадка про село Карасин датована 1544 роком. Ось уже майже півтисячоліття Карасин живе і процвітає, а його талановиті сини і доньки передають свої уміння з покоління в покоління. Як і в більшості невеликих населених пунктів України дату іменин обирають за днем освячення сільського храму. Карасин не став винятком. «А на другий празник – Святого Василя», 14 січня, відзначають День народження села. Місце проведення традиційне – сільський клуб – головний осередок культурно-дозвіллєвого життя в селі.

До початку врочистої концертної програми усі охочі зігрівалися кавою, чаєм та глінтвейном. Частувалися також запашною рибною юшкою. А старанно приготував уху на польовій кухні Анатолій Гольонко.

Теплі вітання протягом заходу лунали з уст старости села Миколи Шкодича, настоятеля Свято-Василівського храму отця Іоана та гостей заходу: селищного голови Віктора Буйного, очільниці Карпилівського старостинського округу Ніни Жилки, директора Карпилівського ліцею Володимира Галушко. 

Вітання лунали й на адресу односельчан, які святкували 14 січня свої іменини (Валентина Тверда, Наталія Паньковець); найстаршої жительки села – 101-річної Олександри Твердої та батьків новонародженої – Михайла та Катерини Шкодичів; подружніх пар, які зареєстрували свій шлюб у виконкомі сільради понад 50 років тому(Миколи та Галини Куришко, Павла та Надії Шкодич, Василя та Ганни Корень), батьків хлопчиків-двійнят Миколи та Наталії Андрієвських; багатодітної родини Олександра та Галини Мацюків, які виховують восьмеро діток; ветеран освітянської ниви Галини Яковець та Валентини Твердої; ветерана медичної галузі Єви Твердої; ветерана Другої Світової війни Василя Твердого; солдат строкової служби (Михайла Мартинюка, Валерія Твердого, Романа Яковця, Петра Яковця); воїнів АТО( Леоніда Мартинюка, Дмира Нечай, Дмитра Куришко, Анатолія Твердого, Миколи Куришко та двох тезок Юріїв Твердих). Згадуючи військовослужбовців, не можна оминути тих, кого нині вже нема серед нас. У хвилині тиші схилили голови, вшановуючи пам’ять односельчанина Ярослава Куришко й усіх загиблих в ім’я миру на рідній землі.

Протягом святкового дійства в залі діяла розгорнута виставка картин  майстрині-вишивальниці  Наталії Котяй. Більшість робіт – це вишиті  ікони, картини натюрмортів, квіткових композицій, також картини із зображенням тварин. За кропітку працю та любов до своєї справи майстриню нагородили в номінації «Майстер художньої вишивки».

Усі номінанти окрім подарунків отримали й музичні вітання. Вир яскравих виступів супроводжувався бурхливими оплесками. Дехто подекуди навіть кидався в танок.

Аматори клубу різновікової категорії традиційно, та не менш зворушливо, колядували, щедрували, посівали. А дітвора неабияк потішила глядачів вдало виконаними хореографічними номерами та гумористичною сценкою.

Віншували зі святом дорогих сусідів вокальні самодіяльні колективи й окремі виконавці Карпилівського Будинку культури та клубу с.Клесів.

Накінець гостей свята пригостили скибочками красеня-коровая – знаного символу гостинності та щедрості. 

Кульмінацією святкової феєрії 14 січня стала дискотека під «живу музику».

Не дивно, що з такої святкової нагоди в глядацькому залі клубу зібралося ледь не усе село: від жвавої малечі до людей поважного віку. Адже День села у Карасині - родинне свято! Бо сімейні цінності та українські традиції є невід’ємними атрибутами кожної події в селі. 

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Більше фото доступно для перегляду за посиланням - https://www.facebook.com/groups/287953158339574/permalink/1288983678236512/ 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь