Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Громада Клесова в жалобі: 18 квітня в останню путь провели загиблого у боротьбі з окупантами односельчанина Анатолія Саратова.

Дата: 20.04.2022 10:47
Кількість переглядів: 252

 

18 квітня в останню путь провели загиблого у боротьбі з окупантами 24- річного Анатолія Саратова. Bін пішов служити до лав 3СУ ще після закінчення ліцею, а згодом підписав контракт. Брав участь в ООС на східних теренах України. Продовжив боронити Батьківщину й після повномасштабного вторгнення рф.

Сотні клесівчан на колінах зустрічали загиблого на війні односельчанина живим коридором. А коли колона автомобілів іх минала —люди рушали вслід. Разом з родиною, священниками на прощання з героєм чекали біля помешкання покійного. Поховальну церемонію продовжили У Свято-Благовіщенському соборі.

Настоятель храму отець Роман згадав часи, як Анатолій прислужував у церкві, був паламарем: «Хто може душу положити, життя своє положити за ближнього свого — це є найбільша любов, адже любов-це є жертва... Він ішов воювати, щоб захистити кожного з нас, нашу державу, нашу землю, українців...»

- Завдяки таким людям, як Анатолій, ми сьогодні тут стоїмо. Завдяки ім очікуємо святкування Пасхи Христової. Сьогодні перші дні страсного тижня — дуже скорботні для християн. А для нас, клесівчан, вони особливо скорботні... Анатолій поклав життя за всіх нас, щоб ми тут з вдячністю молилися за ньогоі пам'ятали його подвиг. Його ім'я буде у віках. Як ми бачили, навіть маленькі діти зустрічали воїна з прапорами», — зазначив отець Володимир.

— Ми прощаємося з нашим земляком, нашою гордістю, найкращою людиною. Своім коротким, але яскравим життям показав, наскільки треба любити Україну, як боротися за Батьківщину, її волю та якою ціною ця воля дається.. Слава Україні! - підсумував селищний голова Віктор Буйний.

Так людно на кладовищі в Клесові не було, мабуть, ніколи. Труну опускали під постріли. А потім залунало «Ще не вмерла України...» Жменя холодної землі, дві, три, сотня: «Спочивай з миром, солдате...» 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь