A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Вихованці учнівського лісництва "Сосновий бір" виготовили креативні шпаківні

Дата: 08.03.2023 16:01
Кількість переглядів: 440

Фото без опису

Понад 22 роки функціонує учнівське лісництво «Сосновий бір» у Клесівській гімназії. В арсеналі юних природолюбів численні нагороди, які засвідчують старанну багаторічну працю вихованців та керівників.

У річному циклі діяльності цього дитячого громадського об’єднання є традиційні  події та заходи. Приміром, щовесни діти організовують зустріч птахів у рідному краї.

Готуються до прильоту пернатих із теплих країв заздалегідь. Наставники з Клесівського лісового господарства допомагають запастися сухими заготовками дощок для майбутніх шпаківень із деревини порід, що не виділяють смоли. Ретельно підбирають матеріал  для пташиного житла. Ще взимку вирізаються та випилюються необхідні деталі. І ось, на початок весни вже готові 15 пташиних домівок, які юннати змайстрували з батьками напередодні. Але креатив цієї весни спонукав  гуртківців до втілення творчих ідей. 

Тож,  6 березня, в гімназії влаштували цікавенний майстер-клас з розпису шпаківень. Юні лісівники втілювали задуми й фантазії за допомогою фарб і пензлів. І ось, нові пташині помешкання, які змайстрували значно раніше, а оздобили того дня, заграли розмаїттям кольорів. Консультувала дітей, допомагала підібрати візерунки та кольори, місцева майстриня художнього розпису, мама однієї з вихованиць учніського лісництва,  Анна Машіро.  

За словами керівниці гуртка Тетяни Войтко, акція «день зустрічі птахів» проводиться для поповнення знань вихованців учнівського лісництва  про птахів у природі, про їх роль у житті людини та про природоохоронну діяльність. Також, важливо розвивати бажання у дітей допомагати птахам, бережливо ставитися до пернатих друзів і формувати основи екологічної свідомості та культури, - наголошує Тетяна Володимирівна.

Розмістили виготовлені та декоровані з любов’ю будиночки для пернатих на деревах поруч зі школою. Бо ж діти  постійно спостерігають за птахами.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь