A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

КП "Клесівводоканал" повідомляє про коригування діючих тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення 

Дата: 17.03.2023 10:02
Кількість переглядів: 263

 

Повідомлення

про коригування діючих тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення  КП «Клесівводоканал» Клесівської селищної ради Сарненського району Рівненської області

     На виконання п. 2 розділу ІІ «Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 р. №130, комунальне підприємство «Клесівводоканал» Клесівської селищної ради Сарненського района Рівненської області доводить до відома споживачів, що має намір провести коригування діючих тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

    На сьогоднішній день діють тарифи з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для всіх споживачів, які були встановленні Рішенням виконавчого комітету Клесівської селищної ради від 23.06.2021 року 119  в наступних розмірах:

  • централізоване водопостачання для населення21,36 грн/м³ з ПДВ;

  • централізоване водопостачання для бюджетних та інших споживачів29,36 грн/м³ з ПДВ;

  • централізоване водопостачання  інших споживачів30,83 грн/м³ з ПДВ;

  • централізоване водовідведення для населення 28,64 грн/м³ з ПДВ

  • централізоване водовідведення для бюджетних60,84 грн/м³ з ПДВ

  • централізоване водовідведення для інших споживачів63,88 грн/м³ з ПДВ.

    Відповідно до абз.2 п.7 Постанови КМУ №869 від 01.06.2011р. (в редакції Постанови Кабміну від 03,04,2019 року №291) «Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та
 централізоване водовідведення», у разі зміни протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов’язаних із провадженням господарської діяльності з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення, з причин, що не залежать від ліцензіата, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів (обов’язкових платежів), мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, орендної плати та амортизації, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні  та інші матеріальні ресурси , зміни обсягу фінансових витрат, складової частини планового прибутку, в тому числі внаслідок зміни курсу валют за наявності у ліцензіата кредитних зобов’язань перед міжнародними фінансовими організаціями, було проведено коригування діючих тарифів за двома законодавчо визначеними факторами: збільшення розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, а також збільшення тарифів на паливно-енергетичні ресурси.

Коригування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обгрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, зокрема для здійснення розрахунків за енергоносії, оплати податків, вчасної виплати заробітної плати, недопущення збитковості підприємства та забезпечення споживачів якісними послугами та питною водою.

  • централізоване водопостачання для населення - 33, 11 грн/м³ з ПДВ;

  • централізоване водопостачання для бюджетних організацій  - 45, 52 грн/м³  з ПДВ; 

  • централізоване водопостачання для інших організацій 47, 78-  грн/м³  з ПДВ;

  • централізоване водовідведення для населення  - 29, 50 грн/м³ з ПДВ;

  • централізоване водовідведеннята для бюджетних організацій - 62.67 грн/м³ з ПДВ;

  • централізоване водовідведення для інших організацій - 65.80 грн/м³ з ПДВ.

Зауваження і пропозиції щодо скоригованих тарифів на 2023 р. від споживачів приймаються в письмовій формі (кабінет керівника) протягом 7 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення за адресою: вул. Залізнична, 39 смт Клесів Сарненського району Рівненської області, 345500.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь