Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Творчі здобутки зразкового аматорського дитячого вокального ансамблю "Пташечка"

Дата: 27.04.2023 20:56
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Фото з ФБ-сторінки Юлії Симончук

 

Під керівництвом викладачки  Клесівської дитячої музичної школи Юлії Симончук ще з 2009 року  почав діяти дитячий вокальний ансамбль. Діти співали колядки, щедрівки, веснянки, традиційні українські пісні, виконували народні пісні-ігри, водили хороводи, відтворювали обрядові дійства.

Кількість учасників ансамблю з часом зросла. На даний час в складі ансамблю 20 учасників віком від 7 до 14 років. «Пташечка» має яскраві сценічні костюми, котрі додають колориту під час виступу. Керівник виховує в дітей впевненість, згуртованість та любов до фольклору. І це їй добре вдається.

На масових заходах та концертах ансамбль представляє людям невідомі, давно забуті народні пісні та обряди, які глядачі завжди дуже добре сприймали. З часом ансамбль почав приймати участь, як в обласних, так і всеукраїнських  музичних конкурсах та фестивалях й отримувати призові місця. 2021 року дитячому вокальному ансамблю «Пташечка» обласною колегією управління культури і туризму обласної державної адміністрації присвоєно почесне звання «зразковий аматорський». Юлія Адамівна розповідає, що запорукою успішної діяльності ансамблю є його учасники – діти, які разом з викладачкою постійно моніторять події культурного життя та охоче долучаються до різноманітних заходів. Так нещодавно приймали участь у благодійному фестивалі «Великодні піснеспіви в традиціях України та Польщі», який проходив у Рівному в костелі святого Іоанна Павла II. За словами пані Юлії, учасники заходу не лише долучилися до благодійного збору на потреби ЗСУ, а й подякували таким чином польському народові за таку надважливу, постійну допомогу для українців під час війни. Повернулися додому «пташечки» з грамотами, невеличкими презентами та натхненням на майбутні виступи. Обіцяють представити новий твір на звітному концерті музичної школи, який відбудеться у травні-місяці.

Загалом репертуар ансамблю включає народні пісні зі всіх регіонів України, які мають свої відмінності в силу географічних й історичних особливостей.  Та свої рідні, поліські, каже пані Юлія, вдаються дітям найкраще. А от твори зі сходу, луганські, на думку керівниці ансамблю, особливо емоційні. Народна пісня по-особливому впливає на її виконавців та слухачів: вона надихає, виховує, об’єднує. Ще кажуть, що пісня жива допоки хтось її співає. А «Пташечка» не лише співає, а відтворює та популяризує давні обрядові дійства, тим самим зберігає зв’язок поколінь та передає молоді традиції, що надважливо  у воєнний час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь