Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Допомога від польського народу

Дата: 19.06.2023 20:40
Кількість переглядів: 88

 

З Польщі до України з гуманітарною місією завітав представник гміни Гура Кальварія Станіслав Фійка(Stanislaw Fijka). Допомогу, зібрану благодійником за сприяння бурмістра міста та гміни Аркадіуша Стржижевського(Arkadiusz Strzyżewski), компанії Avon, студентів Університету третього віку (Uczevtnicy Uniwersytetu Trzeciego Wieku Góra Kalwaria), Леслави Павелек, директорки Будинку для людей похилого віку в Констанцині (Lesława Pawełek, Dyrektov Domu Pomocy Społecznej w Konstancinie), Дороти Пишинської, директорки Будинку для людей похилого віку Гури Кальварії(Dorota Pyszynska Domu Pomocy Społecznej w Górze Kalwarii), передано у заклади дошкільної освіти Клесівської, Сарненської, Вирівської територіальних громад, а також Сарненської ЦРЛ, Клесівської районної лікарні та Чудельської спеціалізованої школи №2. Зокрема, в дитячі садочки Клесова завезли 360 ковдр, а до Клесівської лікарні – 120. Принагідно пан Станіслав поспілкувався з лікарями та медперсоналом закладу та на власні очі переконався, що передане раніше від польського лікаря обладнання – сучасне гінекологічне крісло та УЗД-апарат – використовуються за призначенням. Лікарка-гінекологиня Ольга Вагнер у розмові підкреслила, що відтепер проводити огляд стало значно комфортніше, як для лікаря, так і пацієнтів, адже техніка легко регулюється по висоті й підходить для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Загалом вантаж містив більше 2000 ковдр, 1,5 тонн нового одягу, 360 кг засобів гігієни. Інша частина нерозданих речей, за словами пана Станіслава, відвантажена в Церкві ХВЄ «Жива вода» смт Клесів і незабаром буде доставлена родинам військовослужбовців, а також в постраждалі від підтоплення райони Херсонщини й на передову.

Зустрівшись з представниками Клесівської громади, пан Станіслав підкреслив, що збирає та доставляє допомогу до України через велику довіру до своїх українських друзів, а передувала цьому багаторічна співпраця. Обговорили з селищним головою Віктором Буйним варіанти майбутнього співробітництва, поспілкувалися щодо звісток з фронту та вшанували хвилиною мовчання загиблих на війні. Віктор Павлович висловив слова щирої вдячності за надану гуманітарну допомогу та вручив пам’ятні подарунки й листи-подяки.

Варто зазначити, що таку поміч від польського народу отримуємо не вперше. У березні цього року пан Станіслав передав згадане медобладнання для Клесівської лікарні, а напередодні Різдва – допомогу для родин військовослужбовців. Доставляють вантажі за сприяння меценатів та волонтерів: Віталія, Андрія та Василя Пехотіних. До того ж, разом з командою Церкви «Жива вода», для дітей показали неймовірну різдвяну виставу.

Цінно, що в нелегкий для України час, є друзі, які підтримують у відчайдушній боротьбі проти збройної агресії рф. Недаремно кажуть, що сила – в єднанні! 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь