Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Клесівці відзначили 121-ий День народження селища

Дата: 03.10.2023 10:58
Кількість переглядів: 204

 

Першої неділі жовтня клесівці традиційно відзначають День народження селища. Цього року йому виповнився 121 рік. Звичні для мирного часу гучні святкування з дискотеками до пізньої години, вуличною їжею та іншими розвагами не проводяться. Та зважаючи на умови воєнного стану й безпекову ситуацію, працівники культури вміло організували невелику концертну програму.

- День 1 жовтня поєднав у собі кілька значущих дат. Безумовно, головна з них – День захисників і захисниць, який ми відзначаємо на Покрову разом із Днем Українського козацтва. Ми почали із хвилини мовчання за наших загиблих воїнів. Бахмут, Покровськ, Попасна, Преображенка, Волноваха, Вугледар – це не просто географічні назви на карті України. Це місця, де наші солдати проливають свою кров, віддають життя… Ці слова болем щемлять у наших серцях. Ми продовжуємо цей день щирою молитвою за тих, кого забрала війна і за тих, хто не припиняє боротьбу. Завдяки їхній жертві та зусиллям життя триває. – зазначив селищний голова Віктор Буйний та попросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих на війні воїнів. Принагідно Віктор Павлович привітав з професійним святом освітян громади та відзначив шанованих жителів селища, котрі волонтерять, допомагають війську, сумлінно виконують свої професійні обов’язки, прославляють селище на сцені, спортивній арені, мистецьких конкурсах й активно долучаються до громадського життя. Відтак грамоти та подарункові сертифікати вручив Віталію Близнюку, Сергію Галаєву, Юрію Онопрійчуку, Поліні Шмотєвій, Олексію Никончуку, Сергію Шерстюку, Катерині Бондар, Надії Грицкевич, Ігору Никончуку, Оксані Мінчук, Катерині Цимбаліст, Вікторії Глабець, Ользі Романчук, Тетяні Добриднік, Вірі Бєлотєл, Сергію Ведрову, Івану та Світлані Чероті, Марії Заболотних, Надії Кобилінській, Людмилі Ревич, Артему Желобкову, Людмилі Солосі, Анні Машіро, Оксані Грицкевич, Марині Хрєновій, Наталії Ємцевій. Остання, до речі, переконана, що на свято з пустими руками йти не варто. Тому господиня принесла власноруч випечений коровай. Також нагороди отримали місцеві священнослужителі Роман Василець,  Володимир Колесник, Василь Приндюк. Традиційно відзначили й наймолодшого жителя – Богдана Жука та старожилів – Галину Махалову і Марію Савчук.

Продовжили захід музичними вітаннями від професіоналів та аматорів сцени. Здебільшого виконували твори патріотично-військової тематики.

На завершення начальниця відділу культури, молоді та спорту Клесівської селищної ради Ольга Шмідт привітала колектив Клесівської дитячої музичної школи із Днем учителя та Міжнародним днем музики. Вона зазначила, що виступи викладачів та їх вихованців є невід’ємною частиною кожного концерту. 

- Можливо у когось закрадається думка, що музика не на часі, бо як же у воєнний стан звучать пісні зі сцени?! Але мало хто знає, як нелегко працювати в цих умовах, навчаючи діток, починаючи від нотки «до», закінчуючи творами відомих композиторів. Але ви(викладачі і учні музшколи – авт.,) звучите на рідній землі і за кордоном, привозите Гран-прі. Дякуємо вам за все. – сказала Ольга Шмідт і закликала клесівців підтримувати культуру та військових, адже музика також піднімає бойовий дух. 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Більше фото в Альбомі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь