Учні Клесівської гімназії побували на екскурсії у місцевій пекарні
Фото Тетяни Одарчук
Двері закладу у Всесвітній день хліба відчинив для школярів його власник Дмитро Пригарський. З такою ініціативою до підприємця звернулася вчителька Тетяна Одарчук. Тож з технологією випікання хліба ознайомилися 27 гімназистів.
«Переконана, що у дитинстві неодмінно слід відвідати пекарню. Кожну людину має гріти такий теплий дитячий спогад. Повірте, навіть не для того, щоб спростувати деякі казкові уявлення, що булки та батони зростають на деревах. Сучасних дітей у таку оману не введеш. Але саме сучасним так бракує саме реальних, а не анімаційних чи графічних відчуттів. А ще… маленької, так до кінця й не розкритої таємниці. Все це гармонійно поєднує найстарший у житті людства продукт. Бо випікання хліба, яким би прадавнім воно не було, дозволяє використовувати надсучасні технології, прилади і обладнання…Пекарі розповіли про технологію виготовлення хліба, поділились деякими секретами. Ви тільки уявіть собі, що за день кухарі випікають 2500 буханок! Додому повертались сповнені вражень та позитивних емоцій, із свіжоспеченим хлібом!» - написала в Фейсбук Тетяна Одарчук, яка, власне і супроводжувала дітей.