Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Літературний квест «Майстер слова та пензля» провели у Клесівському МБК

Дата: 12.03.2018 17:31
Кількість переглядів: 859

Фото без опису

       Щороку ми,  українці, відзначаємо на  своїй землі  річницю від Дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. Ми ще називаємо його апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України.

      Якихось сорок сім літ судилось йому топтати землю. До болю мало. А коли від них відняти ще роки заслання та кріпаччини, то це вже таки до розпачу мало! 

      Борис Олійник писав: «Ризикуючи наразитися на бурхливі заперечення, осмілюся твердити, що людини, щасливішої від Шевченка, важко знайти у світовій історії,бо він зазнав  насолоди,відкривши у собі  художника і поета. Проте  найвищого  щастя, яким обдаровує природа тільки безсмертних, Шевченко пізнав тоді, коли настільки злився з народом, що відчув його під серцем своїм, осмисливши всю відповідальність і за його минувше, і за суще, і – головне – за  його будучину».   

В неділю, 11  березня,  в Клесівському МБК  діти-гуртківці  мали змогу прийняти участь в літературному квесті «Майстер слова та пензля». Вони також декламували свої улюблені вірші з невмирущої творчої спадщини Кобзаря. Цікавим  для дітей став показ художнього  фільму-спектаклю «Назар Стодоля», знятого в 1954 році на кіностудії ім.О.Довженка режисером В.Івченко за однойменною драмою Т.Шевченка.  Їм дуже сподобався сюжет фільму та образи головних героїв.

Наталія Бенцал

Фото без описуФото без опису

 

 

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь