A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

У Клесівській громаді вшанували пам’ять жертв Голодомору

Дата: 27.11.2017 17:34
Кількість переглядів: 1912

Фото без опису

З нагоди 85-х роковин пам’яті жертв голодомору в Карасинській ЗОШ І-ІІ ступенів 23 листопада провели огляд літератури «І пам’яті свіча не згасне…», обговорення книги Уласа Самчука «Марія», Урок пам’яті для учнів початкових класів « Дітям про Голодомор 32-33 років в Україні». З 23 по 24.11.2017 діяла в стінах закладу діяла тематична виставка «Я ж бачу, як важкий достиглий колос, схилився над голодними дітьми». 24 листопада провели  загальношкільну лінійку  «Голод 33-го – біль душі і пам’ять серця». Виготовили діти й  символи Голодомору «Незабудьки пам’яті». А у Клубі села Карасин долучились до акції «Запали свічку» . Там же з 24 по 25 листопада розміщувалася тематична виставка «Гіркі жнива».

У рамках заходів до Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій в Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів провели  урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом…», інформаційно-просвітницький лекторій «Голодомор 1932-1933 років – геноцид Українського народу»; організували перегляд просвітницьких фільмів про Голодомор 1932-1933 років. Для дітей підготували тематичну виставку фотоматеріалів, архівних матеріалів, творів мистецтва та літератури, присвячених ушануванню жертв голодоморів в Україні.

За участі учнів Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею у Клесівському міському будинку культури провели Годину пам’яті жертв голодомору та політичних репресій під назвою «Людської пам’яті мости…». Присутні переглянули дві короткі театральні сценки та  прослухали, зачитані дітьми листи-спогади. Перед сценою розмістили виставку книг, присвячених подіям 1932-1933 років. 

Цикл заходів провели і в Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів. 24 листопада у фойє школи було проведено акцію «Україна пам’ятає», яку підготувала Дубовець Ю.Ю. А вчителями історії було організовано демонстрацію художніх та документальних фільмів про трагічні події 1932-1933 років «Голод» за мотивами роману Василя Барки «Жовтий князь»,«Голод-33», відеолекторіїв «Антологія пам’яті». 23 листопада класний керівник Заболотних М.Д. у 11-Б класу провела круглий стіл «Голодомор та його наслідки для українського суспільства». Окрім того, з 20 листопада по 24 листопада 2017 року в шкільній бібліотеці проходила виставка художньої, публіцистичної та історико-документальної літератури «Голгофа голодної смерті України», матеріали якої підготували Максимова Л.В. та Пацук Л.В.

Година пам’яті «Пам’ять велить не мовчати” 24 листопада пройшла в Пугачській ЗОШ І ступеню. Школярі перегорнули сумні сторінки історії України, на яких криваво-чорним вписано слова «голод», «голодомор»; ознайомилися з тематичною виставкою «У пам’ять про скорботний  тридцять третій”. Учні запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих 1932-1933 років.

Долучились до проведення заходів пам’яті подій 1932-33 рр і в Публічній бібліотеці с.Карпилівка, де провели інформаційну годину та огляд літератури до теми Голодомору. А пам’ять жертв тих страшних подій вшанували, запаливши свічки.

85 років минуло з часу подій, вчинених комуністичним тоталітарним режимом – Геноциду Українського народу, які досі болючими спазмами відгукуються в пам’яті кожного свідомого громадянина. В той період загинуло близько 8 млн. чоловік (за деякими оцінками українських істориків - 12 млн. людей, враховуючи ненароджених…).

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь