Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Залучення неповнолітніх правопорушників до волонтерської діяльності

Дата: 28.11.2023 11:31
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

У межах співпраці Державної установи “Центр пробації” з Українською Волонтерською Службою, неповнолітніх суб’єктів пробації залучено до Всеукраїнського проєкту “Мій телефонний друг”.

“Мій телефонний друг” – проєкт дружньої підтримки людей, які опинилися на самоті (https://befriend.volunteer.country/). Це перша в Україні неурядова лінія підтримки людей, які відчувають самотність та брак комунікації. Щоденно волонтери з усієї України спілкуються телефоном з чоловіками і жінками різного віку (але переважно поважного), обмінюються думками, емоціями та планами на життя.

27 листопада 2023 року представники Центру пробації, співробітники філій Центру пробації та працівники органів пробації, які безпосередньо опікуються неповнолітніми суб’єктами пробації, зустрілись із кураторкою волонтерів проєкту “Мій телефонний друг” Яною Темченко.

Під час онлайн зустрічі учасники обговорили практичні питання щодо участі неповнолітніх правопорушників, які перебувають на обліку органів пробації в різних областях України, як волонтерів у проєкті. Зокрема: реєстрацію охочих як волонтерів, проходження навчань, комунікація з командою проєкту та бенефіціарами, спілкування з іншими волонтерами тощо.

Центр пробації покладає багато сподівань на співпрацю з УВС у межах проєкту “Мій телефонний друг”, оскільки така волонтерська діяльність надасть неповнолітнім, які перебувають у конфлікті із законом, можливість розвинути комунікативні навички з людьми різного віку, досвіду та інтересів. Також участь у проєкті сприятиме залученню підлітків і молоді до соціально активного життя, демонструватиме волонтерам з-поміж суб’єктів пробації альтернативні можливості дозвілля та саморозвитку.

На сьогодні вже 24 неповнолітніх під облікових висловили бажання стати волонтерами проєкту “Мій телефонний друг”.

Дякуємо УВС за підтримку та зацікавленість у створенні безпечнішого суспільства!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь