A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Новини Державної податкової служби

Дата: 02.02.2024 14:54
Кількість переглядів: 70

 

Платники податків Рівненщини поповнили бюджет країни на понад  1,2 мільярда гривень

За оперативними даними у січні 2024 року надходження податків до зведеного бюджету за платежами, що контролюються ГУ ДПС у Рівненській області, склали 1  млрд 246 млн гривень. Про це повідомив керівник податкової служби області Андрій Троцко.

Із зазначеної суми до державного бюджету надійшло 573  млн грн, до місцевих бюджетів –674  млн гривень.

Андрій Троцко зазначив, що переважна більшість платників податків Рівненщини відповідально відноситься до виконання своїх обов’язків перед державою та громадою, розуміючи, що за рахунок своєчасної сплати податкових зобов’язань відбувається захист територіальної цілісності нашої країни та забезпечується її фінансова стабільність.

Податкова служба області дякує платникам за відповідальне ставлення до сплати податків та вагомий внесок у фінансову підтримку держави!

 

Вам  відмовили у видачі фіскального чека чи у розрахунку банківською карткою? - Повідомити про такі порушення можна через чат-бот «StopViolationBot»

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, якщо вам відмовили у видачі фіскального чека чи у розрахунку банківською карткою, то порушили ваші права: вам відмовили у захисті.

Нагадуємо, що громадяни мають можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо:

незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків;

відмову у розрахунку банківською карткою;

завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби;

неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;

здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Повідомити ДПС про такі факти можливо перейшовши за посиланням:
Наявна у ДПС податкова інформація, отримана через чат-бот «StopViolationBot» про можливі порушення платниками податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.

Тож, вимагайте фіскальний чек у продавця товару. Допоможіть державі здолати тіньову економіку!

 

Дія мораторію на проведення податкових перевірок у період дії воєнного стану

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з 01.12.2023 р. відповідно до п.п. 69.35¹.  п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) діє мораторій на: 

- на проведення документальних перевірок платників єдиного податку першої та другої груп (крім перевірок, пов’язаних з припиненням підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, та/або таких, що проводяться на звернення платника податків); 

- на проведення документальних перевірок платників податків, податкова адреса яких станом на дату початку тимчасової окупації є тимчасово окуповані російською федерацією території України, - до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація відповідних територій; 

- проведення фактичних перевірок за місцезнаходженням об’єктів оподаткування чи об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, які розташовані на тимчасово окупованих територіях України та територіях активних/можливих бойових дій (крім певних виключень). 

Критерії, за якими платники податків включаються з 01.12.2023 по 31.12.2024 до плану-графіка проведення документальних планових перевірок, з урахуванням щомісячних коригувань встановлено п.п 69.35² п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь