A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Вклад в національну безпеку: робота з колаборантами

Дата: 22.04.2024 11:12
Кількість переглядів: 41

 

З початком повномасштабного вторгнення пробаціонери України зустрілись з надзвичайним викликом – наслідками інформаційного впливу рф на свідомість громадян, що обумовило збільшення кількості осіб, засуджених за злочини проти основ національної безпеки України. 

Колабораціонізм є новим і маловивченим явищем для нашої країни, тож шляхи соціально-виховного і психологічного впливу на колаборантів розробляються фактично з нуля.

 За два роки активної роботи пробаціонери вже напрацьовали значний досвід діагностики та методів соціально-виховного впливу на таких засуджених.

Зважаючи на складність роботи з цією категорією до Плану пріоритетних заходів Державної установи «Центр пробації» на 2024 рік внесено пункт щодо вдосконалення методик по роботі з засудженими за злочини проти основ національної безпеки.

01 квітня 2024 року пробаціонери практики з усіх куточків України (близько 100 осіб) взяли участь в робочій зустрічі в онлайн форматі.

У вступному слові заступник директора Державної установи «Центр пробації» Олена Суботенко наголосила на актуальності теми зустрічі, нагадала присутнім про результати минулорічного дослідження, що стало основою  для методичних рекомендацій для роботи з особами, засудженими за злочини проти основ національної безпеки України, тим самим значно спрощуючи роботу з ними.

В ході зустрічі учасники обговорили напрацьовані методи і форми роботи, поділилися досвідом з власних практичних кейсів. 

Зважаючи на актуальність теми такі зустрічі є одним з дієвих інструментів напрацювання нових підходів і практик роботи із засудженими за злочини проти основ національної безпеки України. 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь