Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Новинна добірка від Державної податкової служби

Дата: 28.05.2024 09:05
Кількість переглядів: 89

 

Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 54 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що впродовж січня – квітня 2024 року до бюджетів  територіальних громад Рівненщини надійшло 54,1 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що на 12,4 млн грн, або на 29,7 відсотка, перевищує надходження відповідного періоду 2023 року. 

Зокрема, у квітні  2024 року надходження цього платежу до місцевих бюджетів склали 12,9 млн грн, що  порівняно  з показниками  квітня минулого року більше на 3,5 млн гривень.

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області наголошують, що задля забезпечення надходжень до бюджетів акцизного податку вкрай важливо забезпечити на місцях легальну реалізацію підакцизних товарів.

Нагадуємо, у територіальних громадах необхідно контролювати дотримання вимог законодавства всіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію, а споживачам – купувати марковану підакцизну продукцію і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.

Перевірити достовірність чеку можна за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

 

Податкова знижка щодо понесених витрат у вигляді пожертвувань або благодійних внесків, переданих неприбутковим організаціям

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що підпунктом 166.3.2 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, суму коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які на дату перерахування (передачі) таких коштів та майна відповідали умовам, визначеним п. 133.4 ст. 133 ПКУ, у розмірі, що не перевищує 4 відс. суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

Згідно з п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).
Відповідно до п.п. 166.2.2 п. 166.2 ст. 166 ПКУ копії зазначених у п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ.

У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.
 

Автоматичне формування нових сертифікатів раніше відкритих ключів КНЕДП ДПС не здійснює

Можливість автоматичного формування нових сертифікатів раніше засвідчених відкритих ключів для користувачів електронних довірчих послуг віддалено, без особистої присутності таких користувачів, на період воєнного стану на території України та протягом місяця з дня його припинення чи скасування було передбачено п.п. 1 п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг» (далі – Постанова № 300), яка втратила чинність 01.02.2024 згідно з п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 26 січня 2024 року № 88 «Про внесення змін до пункту 6 Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

У зв’язку з втратою чинності Постанови № 300 Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Державної податкової служби України не здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів раніше засвідчених ним відкритих ключів. 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь