A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Об'єднані надією

Дата: 07.06.2016 18:07
Кількість переглядів: 898

        Час невпинно летить вперед, змінюючи все навкруг. У наше сьогодення вриваються новітні технології, нові поняття, новий стиль життя. Для жителів селища Клесів, сіл Карпилівка та Карасин таким новим віянням стало створення об’єднаної територіальної громади. Існують різні точки зору щодо цієї події: одні скептично ставляться, інші покладають надії на те, що життя зміниться на краще, ще дехто взагалі не розуміє, що це таке. Створення ОТГ - це шлях до децентралізації влади, це - зміна системи управління, передача значних повноважень і ресурсів від державних органів влади органам місцевого самоврядування, щоб якомога більше повноважень мали структури, ближчі до людей, де такі повноваження можна реалізувати найефективніше. Це - можливість вирішувати наболілі питання самостійно. Саме тому існує відвертий спротив цим реформам з боку влади вищих рівнів, бо змушує їх поступатися повноваженнями та ресурсами. Та й від простих людей подекуди можна почути претензії щодо роботи ОТГ.

        Громада тільки на початку свого шляху до становлення, і я впевнений, що й до успіху, тому зараз, як ніколи, потребує підтримки та розуміння як з боку влади, так і з боку людей. Для досягнення мети мало змінити керівництво, потрібно змінити систему, мислення людей. Ми йдемо тернистим шляхом змін, працюємо, та навіть докладаючи великих зусиль, для деяких результатів просто потрібен час. Зачавши дитину, не можна очікувати, що вона народиться через місяць.

        Та все ж, попри труднощі та перешкоди, долаючи бюрократизм, громада працює. Поки що ця робота більше зосереджена на оформленні різного роду документації та проектів, без яких у подальшому буде неможливий її розвиток. Та помалу ведемо роботи з благоустрою території об’єднаної територіальної громади, наголошую ОТГ, а не тільки селища Клесів. Допомагають у цьому підприємці, директори підприємств і просто небайдужі люди. Але, враховуючи гіркий досвід попередників, керівництво громади змінило умови співпраці з меценатами та спонсорами, наразі відносини з ними будуються на інших засадах. Ці люди власним коштом виконують реальні роботи, не передаючи гроші посередникам.

        Так, завдяки Василю Поліщуку, Ярославу Білоцерковцеву, Андрію Тарасюку, Сергію Никончуку, Володимиру Юревичу, Дмитру Пригарському, Василю Пехотіну, Володимиру Євгейчуку, Роману Романчуку, Миколі Василевичу, Андрію Пехотіну, Віктору Бунечку, ГО «Полісся», ДП «Клесівський лісгосп», ТОВ ККНК «Технобуд», заводу РПЗ-43 відремонтували дорожнє покриття вулиць Миру, Заводська (1,5 км), Вільна (1,5 км), Центральна (0,5 км), Центральна (1,0 км), Шкільна, Демократична, Центральна (1,5 км), Свободи, Шевченка (0,7 км), Свободи, Польна (0,7 км), Зелена, Лісна, Польна (1,5 км), Свободи, Мічуріна, Чехова, Шкільна (1 км). Всього виконали робіт на суму 175,0 тис. грн. -  неоціненний внесок у розвиток ОТГ. Ви даєте не просто матеріальні цінності, ви даєте надію. Добрі діла не залишаться непоміченими, вони повернуться вам сторицею. Дякую за участь у справах громади, сподіваюсь на плідну, партнерську співпрацю й надалі.

        Звертаюсь зі словами вдячності і до жителів ОТГ за моральну підтримку та розуміння. Піднімаймо нашу громаду разом! Для цього нам потрібні воля, готовність до змін, терпіння, наполегливість, освіченість, праця.

        Василь ГРИНИК

        голова Клесівської об’єднаної територіальної громади.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь