A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Учні Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею відвідали Рівненський природний заповідник, урочище Дубки – Розвилка.

Дата: 27.10.2017 19:00
Кількість переглядів: 1051

Любов до природи слід виховувати з раннього дитинства. Все це залишається в дитячій душі і навчаючи їх оберігати і примножувати навколишню красу, ми формуємо зачатки екологічної і моральної свідомості, духовності, гуманізму. Питання екологічного виховання та освіти дітей  - одне з найважливіших.

         Що ж можуть зробити дорослі, щоб їхня дитина не просто вміла бачити красу квітки, окремого дерева або куща, не тільки милувалася мальовничими пейзажами, а й була здатна відчувати біль кожної зламаної гілки, знівеченого куща, щиро бажала допомогти їм? Найперше – показувати їй, яке чудове будь-яке творіння – від каменя до тварини, від хмарки до придорожньої трави. Розповідати, як живе все на землі й під землею, у воді і в повітрі.

        Завдячуючи Сарненському районному осередку політичної партії «Об’єднання Самопоміч» і депутату Клесівської селищної ради Пехотіну Андрію Васильовичу, учні Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею змогли відвідати  24-25 жовтня, а учні Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 26 жовтня 2017 року Рівненський природний заповідник, урочище Дубки – Розвилка.

Музей природи є унікальним місцем, де можна познайомитися з багатством флори та фауни, а також чудово відпочити серед дерев на свіжому повітрі. Працівники заповідника цікаво та змістовно організували дозвілля школярів. Вони розповіли дітям про тваринний і рослинний світ Сарненщини, організували майстер – класи. Школярі дізналися,  що в наших лісах  нараховується 563 види рослин, 7 видів плазунів та 8 видів земноводних, 124 види тварин, 200 видів птахів, і більшість з них занесені до Червоної книги. Діти навчилися розпізнавати птахів, їх вік за пір’ям, а види тварин за слідами. А з яким захопленням учні робили паперових жабок та переглядали відеофільм про природу. Закінчилася екскурсія чаюванням та приємними розмовами.

      Діти повернулися стомленими, але задоволеними, бо їх навчили  елементарних навичок спілкування з усім живим і неживим, що нас оточує.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь