Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Новини

Дата: від до Скинути

День вишиванки у нашій Громаді (ФОТОЗВІТ та ВІДЕО)

День вишиванки у нашій Громаді (ФОТОЗВІТ та ВІДЕО)

     Щороку у третій четвер травня українці святкують День вишиванки. Акція бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича. У 2006 році вони запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці. Можна сказати, що свято існувало й відзначалося у вузькому колі, але у 2014 році святкування стало масовим. Третій четвер травня обраний не випадково. Ініціатори акції наполягають на тому, аби День вишиванки припадав саме на будень, а не на вихідний, наголошуючи, що вишиванка – органічна складова життя та культури українців, а не забутий атрибут минулого. Цей день не є офіційним святом, але його відзначають не лише в Україні, а й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди. Основна мета свята – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

16:56 22.05.2017

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

12:11 18.05.2017

18 травня День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

18 травня День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар. У цей день вшановують пам'ять жертв цього злочину (під час головної хвилі депортації 18-20 травня було виселено 180 014 осіб), а також відзначають його як День боротьби за права кримськотатарського народу.

09:34 18.05.2017

Урочистий мітинг на Братському кладовищі (Фотозвіт)

Урочистий мітинг на Братському кладовищі (Фотозвіт)

Сьогодні в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років на Братському кладовищі селища Клесів відбувся урочистий мітинг на якому хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто віддав життя заради України, заради дітей, заради світлого майбутнього. Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З нагоди

11:31 09.05.2017

40-річний ювілей Клесівської дитячої музичної школи (Фотозвіт)

40-річний ювілей Клесівської дитячої музичної школи (Фотозвіт)

   Вже стало доброю традицією на початку травня проводити звітний концерт Клесівської дитячої музичної школи. Цього річ даний захід припав на свято Юрія Переможця. Ведучі святкового концерту, Ольга Романчук та Артем Пікуза, провели хронологію створення та сталого розвитку школи. Викладачі та кращі учні були відзначені грамотами та пам’ятними подарунками. Голова Клесівської селищної ради В.Ф. Гриник привітав весь творчий колектив та учнів зі святом і побажав усім міцного здоров’я, творчих успіхів та злетів, учням терпіння в навчанні, а викладачам вдячних учнів. Також голова ради вітав директора школи В.Й. Грищука зі славним 60-річним ювілеєю і зичив йому усіляких гараздів. Вся глядацька аудиторія була зачарована від майстерного та професійного виконання музичних творів, як учнями так і викладачами школи. Відрадно було те, що на свято завітали і випускники школи, які також привітали своїх любих викладачів. З приводу ювілейної дати, бажаємо творчому колективу та учням творчих успіхів та досягнень, щоб про Клесівську музичну школу слава линула не тільки по Україні, а й за її межами.

17:41 06.05.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь