A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відкритий кубок Рівненської області з шашок-64

Відкритий кубок Рівненської області з шашок-64

        1-3 липня в реабілітаційно-оздоровчому комплексі Рівненської АЕС «Біле озеро» відбувся Відкритий кубок Рівненської області з шашок-64. Головний суддя змагань – майстер спорту зі Львова Іван Ільницький. Команда шахово-шашкового клубу «Біла Тура» смт. Клесів, яка представляла Сарненський район зайняла перше командне місце, завоювала Кубок області з шашок. Склад команди шашкістів: Романюк Анатолій, Смицький Володимир, Якубчик Анастасія, Ліщук Ігор, Якубчик Марія і Козаченко Анатолій. Також Якубчик Настя була відзначена двома грамотами: як наймолодший гравець і як найкращий гравець серед дівчат і жінок. Якубчик Марія отримала грамоту як найперспективніший шашкіст. Друге командне місце зайняли спортсмени з м. Вараш (Кузнецовськ), третє – команда м. Рівне. Команди нагороджені кубками і грамотами.

16:21 06.07.2016

І творчістю хата багата

І творчістю хата багата

        Родина до родини - народ. Ми з вами всі - український народ, який складається з родин малих і великих, дружніх і працьовитих. Як могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша українська культура збагачується маленькими родинами, сім'ями. В День молоді за підтримки Клесівської об’єднаної територіальної громади проходив відбірковий фестиваль — конкурс “І творчістю хата багата” в с. Карпилівка. Приймали участь творчі родини Павлюченків із с. Клесів, Карпців – Мартинюків із с. Карпилівка, Гаврилюків із селища Клесів та родина Коцюбів із с. Карасин. Кожна родина мала свій неповторний шарм, демонструвала свої таланти,  своє мистецтво, яке передається молодим від діда-прадіда.  Першим завданням було «Представлення», в якому родини презентували свою багатогранну творчість, неповторний талант і майстерність. «Люби та знай свій рідний край», так називався другий конкурс, який включав питання з історії краєзнавства,етнографії, географії Рівненщини. Учасники-діти шкільного віку демонстрували ерудованість, знання, кмітливість. За умовами третього конкурсу товрчі родини співали, танцювали, розказували гуморески, четвертий - «Рукотворна краса», в якому кожна родина у відведеному заздалегідь місці готувала умовне обійстя, де представляла свої вироби декоративно - вжиткового мистецтва, родинне дерево, кулінарні страви. А поруч вигравали кольорами вироби, витвори рук майстринь-господинь, які гостинно запрошували гостей  до святкових родинних обійсть. Журі оцінювало оригінальність, художньо-естетичне оформлення садиб, страв і витворів майстрів. За підсумками всіх конкурсів переможцями вийшла родина Павлюченків із с. Клесів. Глядачі та учасники конкурсу  отримати задоволення від пісень самодіяльних народних колективів із с. Карпилівка, зразкового аматорського фольклорно – автентичного колективу «Оберіг», окремих виконавців. На завершення свята голова Клесівської об’єднаної територіальної громади Гриник Василь Федорович та заступник голови Коханевич Тетяна Михайлівна, подякували всім учасникам фестивалю-конкурсу,  хто підтримує сімейне вогнище, творить добрі справи, береже традиції, несе щире слово та гарну пісню. І на завершення  творчі родини та активну молодь нагородили подяками та пам’ятними подарунками.

15:42 05.07.2016

Коплище

Коплище

        Каменаха, Коплище, Голубе озеро – ці слова уособлюють улюблене місце відпочинку багатьох людей, що розташоване у мальовничому куточку неподалік селища Клесів. Це озеро створене людиною, колись тут видобували граніт. В 60-х роках роботи припинились і кар`єр наповнився неповторного кольору смарагдовою водою. Згодом, штучне озеро стало улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів. Неначе коштовний камінь воно загубилось серед високих сосен. Це озеро повне таємниць. Прозора вода, крізь яку видно каміння, створює ілюзію, що дно близько, та насправді глибина сягає 60 м.

11:21 26.06.2016

Співпраця з районним центром зайнятості

Співпраця з районним центром зайнятості

            22 червня 2016 року у Клесівській селищній раді Сарненського району Рівненської області. Спеціалістами районного центру зайнятості за сприяння апарату Клесівської об’єднаної територіальної громади був проведений виїзний семінар для роботодавців на тему “Послуги служби зайнятості роботодавцям та їх значення в налагодженні тісної співпраці центрів зайнятості з підприємствами, установами, організаціями і фізичними особами – підприємцями». Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Сарненського району центру зайнятості проінформувала присутніх про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям та шукачам роботи, зміни у законодавстві щодо відповідальності роботодавців за порушення законодавства про зайнятість та працю і державний контроль за дотриманням законодавчих вимог щодо оформлення трудових відносин і дотримання сторонами умов трудового договору. Також, роботодавців проінформували про порядок організації робіт тимчасового характеру, порядок отримання компенсації єдиного соціального внеску, компенсації роботодавцям витрат на заробітну плату у разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, можливості та перелік професій за якими можна підготувати майбутніх працівників у Рівненському центрі професійно-технічної освіти, порядок підтвердження неформального навчання у Рівненському ЦПТО. У семінарі взяли участь фізичні особи – підприємці (12), керівники кадрових служб підприємств, розміщених на території Клесівської селищної ради.

16:23 25.06.2016

Із життя Клесівської громади

Із життя Клесівської громади

        Час невпинно летить вперед, змінюючи все навкруг. У наше сьогодення вриваються новітні технології, нові поняття, новий стиль життя. Для жителів селища Клесів, сіл Карпилівка та Карасин таким новим віянням стало створення об’єднаної територіальної громади. Існують різні точки зору щодо цієї події: одні скептично ставляться, інші покладають надії на те, що життя зміниться на краще, ще дехто взагалі не розуміє, що це таке. Створення ОТГ - це шлях до децентралізації влади, це - зміна системи управління, передача значних повноважень і ресурсів від державних органів влади органам місцевого самоврядування, щоб якомога більше повноважень мали структури, ближчі до людей, де такі повноваження можна реалізувати найефективніше. Це - можливість вирішувати наболілі питання самостійно. Саме тому існує відвертий спротив цим реформам з боку влади вищих рівнів, бо змушує їх поступатися повноваженнями та ресурсами. Та й від простих людей подекуди можна почути претензії щодо роботи ОТГ.

18:07 07.06.2016

Успіх там, де є злагода

Успіх там, де є злагода

        Про те, чим живе Клесівська об’єднана територіальна громада, її голова Василь Гриник може розповідати багато й охоче. Адже за короткий час свого перебування на посаді вивчив усі її проблеми й можливості їх вирішення. Звичайно, легше було б управляти тільки однією радою, Клесівською, адже й там є над чим працювати. Проте не нарікає на труднощі, а прагне, щоб і жителі Карпилівки, а надто Карасина відчули, що вони є повноправними членами об’єднаної громади і їх потреби так само важливі й невідкладні, як і жителів центральної садиби. От і старост обрали, які й будуть їх першими помічниками та порадниками. Як зауважив Василь Гриник, на останній сесії депутати виважено прийняли рішення про те, куди першочергового мають вкладати кошти. Насамперед це Карпилівська школа, в якій валиться дах і муляжні туалети. Голова тішиться тим, що ніхто з обранців громад не лобіює тільки інтереси своїх виборців, а прагнуть визначити найнагальніші потреби, вдумливо розпорядитися коштами. Звичайно, не вдасться зробити все одразу й за короткий час, але, впевнений Василь Федорович, разом можна добитися гарного результату. Тому не може нахвалитися людьми, які протягнули руку допомоги громаді як у благоустрої населених пунктів, так і ремонті освітніх і медичних об’єктів.

18:03 07.06.2016

Таланти твої, Клесівщино!

Таланти твої, Клесівщино!

        Великий композитор Людвіг ван Бетховен сказав, що основним завданням музики є висікання вогню у людських серцях. Його й запалили в серцях присутніх вихованці та педагоги Клесівської дитячої музичної школи під час свого звітного концерту, що відбувся минулої неділі в Будинку культури селища Клесів. Переповнений зал то вражено стихав, то зривався аплодисментами під час виступів талановитих дітей і їх наставників.

15:06 03.06.2016

День захисту дітей

День захисту дітей

        День захисту дітей для юних жителів Клесова наповнився особливим колоритом. Розпочався він у будинку культури зі святкового концерту "Хай сонцю і квітам всміхаються діти". Цiкаву програму з піснями і танцями пiдготували дитячi садочки мiста та хореографічна студія "Джаз-денс". На сцену виходили найменші жителі селища зі заздалегідь підготовленими піснями та танцями. Адже усі діти очікували своє свято у перший день літа. 

14:44 03.06.2016

Випускний вечір

Випускний вечір

      Випускний вечір це свято, якого нема в жодному календарі, але яке є визначною подією в житті кожної людини. Це перша сходинка у доросле життя і перепусткою в нього стане документ,  який отримали випускники – атестат про повну загальну середню освіту. Це свято наповнене сумом прощання із безтурботним дитинством, шкільними друзями та водночас відкриває радість зустрічі із невідомим, та все ж таким звабливим майбутнім. Прямувавши одинадцять років однією стежиною, настав час вибрати іншу із тисячі доріг і кожен з них обере свій життєвий шлях, на якому прийдеться відчути не тільки радість перемоги, а й біль випробувань. Вкрай важливо вирушити у цей путь озброєними. Головна зброя наших випускників – знання, які вони отримали навчаючись у школі та які допоможуть долати труднощі. В цей важливий для них день, коли вони прощаються зі школою, хотілося б побажати їм щоб вони зберегли у своїй пам`яті спогад про тих, хто давав їм знання, хто був поруч у складні хвилини, хто підтримував і радів їхнім успіхам – вчителям. Школа на все життя залишиться для них рідним домом, де їм завжди раді. Цей день є також дуже хвилюючим для батьків які, завжди любили, вірили та допомагали у всьому. Промінчик батьківської любові повсякчас осяватиме їхній шлях. Життя – це вічний вокзал, де прощаються та зустрічаються, плачуть і радіють. Сьогодні вони покидають станцію «школа», потяг уже чекає на них, покидаючи її слід пам`ятати, що справжня цінність – це скарби душі: доброта, щирість, совість, чесність. Нехай Кожен із них хто має мрію, цінує її, бореться за неї, нехай вона здійсниться, а будь-які повороти долі нехай відкривають нові обрії майбутніх перспектив. Бажаємо їм вдало скласти вступні іспити як у навчальні заклади так і в доросле життя. Божої ласки та Господнього благословіння на многая і благая літа.

23:27 28.05.2016

Квітне барвами природи одяг рідного народу

Квітне барвами природи одяг рідного народу

      Кожен народ має своє неповторне індивідуальне обличчя як у духовній культурі, так і в побуті. Індивідуальність українців знайшла своє самобутнє відображення і у традиційному народному одязі – вишиванці. Як шотландський кельт, грузинська черкеска чи індійське сарі, українська сорочка-вишиванка є знаковим національним одягом. 

17:04 19.05.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь